si taticii conteaza (stiinta o demonstreaza :)

La rubrica “Cartea de buzunar” as vrea sa fac prima recomandare din zona de educatie si fericire in familie. In sfarsit a aparut o carte care acorda credit (cezarul:) taticilor, povestind despre importanta acestui rol in educatia unui copil. Dap, cartea merita citita si de mamici. 🙂

Rolul de tata nu este doar sa-l faca. Poate ai auzit si tu aceata expresie. Acum, studiile ne demonstreaza negru pe alb ca succesul academic al unui copil are mare legatura cu jocul dintre copil si tatal sau, de aceea interactiunea prin joaca este mai mult decat recomandata. Pentru copil, rolul de tata este semnificativ si atunci cand acesta ii citeste micutului o frumoasa carte de povesti. Astfel copilul are ocazia sa-si imbunatateasca vocabularul de cuvinte, imaginatia si creativitatea.

De asemenea, studiile mai spun ca lipsa tatalui din familie este mai importanta decat programele pe care copilul le urmareste la televizor si are un impact psihologic si fizic mai mare asupra adolescentelor care, in lipsa unei figuri paterne, isi incep viata sexuala mai devreme, educatia lipsind in acest sens.

When fathers used more words with their children during play, children had more advanced language skills a year later. And that is likely also linked with later success in school.

Paul Raeburn is the author of “Do Fathers Matter? What Science Is Telling Us About the Parent We’ve Overlooked” (Scientific American), out this week.

http://nypost.com/2014/05/31/do-fathers-matter-a-connection-thats-deeper-than-we-realize/

cropped-fb3.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s