masa si somnul (la ore fixe)

Disciplina si obiceiurile sanatoase pot fi o provocare pentru copiii si parintii din ziua de azi. Ultima moda la micile fapturi este sa faca ce vor ele, culcandu-se chiar si la 00.00,??? (brrr)  parca inlemnind in fata calculatorului, telefonului sau televizorului. De mancat, nu mai ziiiic… Ciorbita, pregatita de mama sau bunica, nu mai are gust, acum pizza este la meniu! Pentru parintii interesati de o schimbare pozitiva, ar fi indicat sa cunoasca faptul ca aceste obiceiuri nesanatoase (alimentatie si somn) pot duce negresit la scaderea rezultatelor scolare si social-emotionale ale copiilor “moderni”. Suntem cu totii constienti ca traim intr-o realitate care ne indeamna la viteza, stres, abundenta si vicii, etc. Dar, cum sa… stii tu. 🙂

Un stil de viata sanatos pentru copilul sanatos inseamna respectarea unui program regulat zilnic: de masa (3 mese sanatoase, no more junck-food:)  si de somn – sa adoarma la ore fixe, fara a depasi ora 21.00?. In vacarmul cotidian, unde fiecare face cel taie capul, este indicat un ritm de viata echilibrat, nu? In plus, un program bine structurat ii poate aduce copilului tau multe beneficii, de exemplu: energie si putere de concentrare mai mare la scoala, lucru care poate sa duca la performante scolare, de invidiat.

Succesul parental poate sa fie atins daca aplici un program de educatie atent calibrat la nevoile si competentele copilului tau.

Hmmm. Teoria e usoara, cine nu este de acord, totusi acest articol are ca scop nobil (hihi) promovarea si planificarea unui program de educatie sanatos pentru a imprima un stil de viata sanatos copilului tau. Conform studiilor, aici gasesti mai multe detalii, bineinteles:

“A balanced breakfast will fuel the body for a long period and help sustain their attention level through lunch, when they need to eat well again,” Casazza said. “This will hold them until dinner, and they won’t snack ravenously after school.”

“It keeps their clock set so they can go to bed at a certain time, sleep well through night and wake up well rested the next morning,” Avis.

http://www.sciencedaily.com/releases/2013/07/130726191525.htm

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s